01-12-2016 08:58 Leeftijd: 2 yrs
Door: KNLTB

Sam Schröder nummer 1 van de wereld

Algemeen

Rolstoeltennisser Sam Schröder staat sinds deze week bovenaan op de ITF jeugdranglijst. Nog nooit eerder heeft een quad speler dit voor elkaar gekregen. "Ik ben heel trots dat ik dit heb kunnen bereiken."

Bij de senioren is de zeventienjarige Schröder gestegen naar de veertiende plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste ranking ooit. Schröder won afgelopen weekeinde de Prague Cup in Tsjechië door in de finale de Italiaan Alberto Corradi te verslaan. "Van hem verloor ik vorig jaar nog met 6-1, 6-2. Dat laat dus wel zien dat ik vooruit ben gegaan dit jaar."

De titel in Praag was voor de rolstoeltennisser uit Geleen zijn vierde titel in het enkelspel dit jaar. "Daar krijg je dus veel punten voor, en dan ga je snel omhoog." Het was voor Schröder niet echt zijn doel om dit jaar de hoogste positie op de wereldranglijst voor junioren te behalen. "Maar als je dan bij de top vijf komt wordt dat wel anders. Dat weet je dat je een kans hebt om nummer één te worden. Het is een fantastisch jaar geweest. Zowel qua ranking als qua spel."

Schröder komt in januari in actie op de WK junioren in het Franse Tarbes. "Dat is de eerste keer dat ik daar naartoe kan. Een mooie ervaring."

Bron: KNLTB

Voor de Go for Gold Sportprijs Limburg 2016 is Sam genomineerd in de categorie Talenten. Deze prijs wordt op 19 december uitgereikt in de schouwburg van Sittard. Via de link kan gestemd worden: http://www.sportprijslimburg.nl/