21-02-2017 15:24 Leeftijd: 2 yrs
Door: Het bestuur

Van Berckelschaal 2017 voor Pieter Vogels

Algemeen

Afgelopen zondag is tijdens de Algemene Leden Vergadering de Van Berckelschaal uitgereikt.

De schaal is dit jaar voor:

Pieter Vogels!

De Van Berckelschaal is de verenigingsprijs voor de beste vrijwilliger van het jaar. Dit is een ereprijs die door het bestuur wordt toegekend aan een vrijwilliger die zich in de voorgaande jaren duidelijk heeft onderscheiden door zijn/haar inzet voor Keerweide. Zo is dit ook te lezen op onze site, achter clubinformatie. Daar is ook te zien welk lid die schaal al heeft mogen ontvangen, ik mag daar graag naar verwijzen.

Opmerkelijk is dat deze schaal vorig jaar is gegaan naar Jolanda Vogels, het andere deel van het tennisechtpaar dat zo veel voor vooral de jeugd van Keerweide heeft gedaan. Met het risico dat ik misschien iets zal vergeten, wil ik toch graag van de gelegenheid gebruik maken om een paar activiteiten van Pieter te vermelden, ondanks de bekende bescheidenheid van Pieter, die in zijn dankwoord ook al de eer aan Martijn Thelen heeft gegeven.

Tennisjeugd is alles voor Pieter en Jolanda, hun dochters Anne en Lieke hebben dat ook op de baan laten zien. Het Jeugdplan van Keerweide was belangrijk, op poten gezet met steun van trainer Martijn Thelen en enkele andere fanatieke ouders. Elders in dit clubblad staat een leuk stukje over Britt van Zeelst, een ander jeugdlid dat zo aan de top is gekomen. Natuurlijk kent iedereen ook nog Daevenia Achong, die inmiddels ook internationaal presteert en nog steeds progressie maakt. Pieter heeft de JC geleid, veel georganiseerd, zoals enkele jaren het Putterstoernooi, waar zelfs een week vakantie voor werd opgenomen. De Zomer Tennis Dagen zijn ook in zijn tijd van de grond gekomen en een groot succes geworden.

Pieter was in zijn functie als voorzitter van de JC natuurlijk ook bestuurslid van de vereniging en ook daar heeft hij zich vele jaren onderscheiden met de inbreng van zijn kennis van zaken. 

Pieter, proficiat met deze ereprijs en veel dank namens bestuur en leden van Keerweide.